Barselsgaver: 10 gaver til den kommende og nybagte mor

Barselsgaver: 10 gaver til den kommende og nybagte mor
Når en kommende mor går på barsel, er det ikke bare en stor ting – det er en kæmpe ting! Hendes gravide krop er træt, ryggen værker, og tanken om en velfortjent pause har aldrig føltes mere tiltrængt. Derfor skal barslen selvfølgelig fejres – og det kræver gaver, der virkelig forkæler mor.

Vi har samlet de bedste barselsgaver, som du kan give, enten før babyen ankommer eller lige efter. Det er gaver, der ikke kun vil få mor til at smile, men også gøre en reel forskel i hendes dagligdag.

Gaver før baby kommer

1. Graviditetsbola

Bola smykke til gravid

En graviditetsbola er et smukt smykke med en særlig betydning for den kommende mor. Bolaen består af en hul kugle, der afgiver en blid, beroligende klang, når den bæres på en lang kæde, så den hviler på maven. Babyen kan høre lyden i livmoderen fra omkring uge 18, og efter fødslen vil den genkendelige klang være tryg og genkendelig for barnet. Det er både et smukt smykke og et symbolsk bånd mellem mor og baby, som varer ved efter fødslen. Og så er den er også bare så pæn!

Se vores udvalg af smykker her

2. Massageolie

Alle gravide fortjener lidt forkælelse – og hvad er bedre end en dejlig massage? Med en lækker massageolie kan mor forkæle sig selv (eller blive forkælet af andre). Massageolie med mandel- og jojobaolie som for eksempel Honest Oil fra The Weeks, kan også bruges til mellemkødsmassage – en lille gave, der faktisk kan gøre en stor forskel under fødslen!

 

3. Moderskabsarmbånd

Armbånd til mor

Et armbånd, der repræsenterer graviditetens ni måneder med sten, der udsender kærlighed og beskyttelse? Ja tak! Dette armbånd er ikke kun et smykke, men et symbol på den særlige rejse, mor er på. Perfekt til den kommende mor, der gerne vil have et minde om denne tid – og samtidig bære noget smukt.

4. Midlertidige mavetatoveringer

Vil du give en gave, der virkelig er sjov? Midlertidige tatoveringer er perfekte til at pynte den smukke, gravide mave. De er både poetiske og personlige – og så er de en sjov ting til en fotosession eller et babyshower.


5. Smertelindrende "pindsvinebolde"

Graviditet kan føre til ømme muskler, og veer kan være smertefulde. Pindsvineboldene er en praktisk gave, der hjælper med begge dele. Ved at klemme en bold i hver hånd under en ve, afledes smertesignalerne, og boldene fordeler trykket jævnt uden at skade hænderne. De er også ideelle til massage der stimulerer blodgennemstrømningen før og efter fødslen. Du finder dem her.


6. Gravidmassage eller rebozo-massage


Hvis du virkelig vil forkæle hende, så send hende afsted til en professionel massage. En gravidmassage er en luksuriøs måde at løsne spændinger og få lidt ro i kroppen. Rebozo-massage med et sjal er også en fantastisk gave – særligt for dem, der gerne vil prøve noget anderledes. Mor vil elske dig for det!


7. Gravidfotografering

Tiden som gravid går hurtigt (selvom det ikke altid føles sådan!), og hvad er bedre end at få foreviget babybulen med en smuk fotosession? Giv en gravidfotografering i gave, så hun kan få nogle fantastiske billeder at se tilbage på. En gave, der varer evigt.


8. Gavekort til kursus

En anden betænksom gave er et gavekort til et kursus, der kan forberede mor på moderskabet. F.eks. et ammekursus, som kan være til stor hjælp for mange kvinder, der oplever udfordringer med amningen. En praktisk og omsorgsfuld gave, der viser, at du tænker på hendes velvære.


9. Ventetøj

Komfort er nøgleordet her. Et godt stykke ventetøj som bløde leggings eller gravidshorts vil med garanti blive et hit. Måske er maven tung og ryggen øm? Så er et graviditetsstøttebånd en kærkommen gave der aflaster ryggen. Det er noget, mor kan bruge hver dag og føle sig godt tilpas i – og det behøver ikke at gå på kompromis med stilen! Se vores udvalg af tøj til den nye mor her.


10. Oplevelsesgaver

Det kan være svært at komme ud og opleve noget, når babyen først er kommet, så giv mor en oplevelse, mens hun stadig har muligheden. Tag hende med i biografen, på museum eller til en koncert – noget, der giver hende en pause fra hverdagen og lidt tid til at nyde.


Gaver efter baby ankommer


1. Vikle og ringslynge

Ringslynge Nordic Slings

Når babyen endelig er kommet, er der ingen gave, der er så praktisk som en god (og smuk!) vikle eller slynge. Med en vikle kan baby være tæt på mor, mens hun har hænderne fri – det er guld værd, når hun skal multitaske! Der findes både stræk- og fastvikler, og begge kan bruges fra fødslen. En ringslynge er ligeledes nem at bruge, og baby vil elske at være tæt på mor eller far, mens de stadig får ting gjort. Du finder et udvalg af de smukkeste fastvikler og slynger hos danske Nordic Slings.


2. Moderskabsarmbånd

Dette armbånd med 9 sten der hver symboliserer en måned af graviditeten, er selvfølgelig også en perfekt gave efter fødslen. Det er en gave, der bliver ved med at minde mor om den kærlighed og styrke, hun har – og det kan også blive et symbol på hendes nye rolle som mor. 


3. Pakke med plejeprodukter til efterfødslen

The Weeks plejeprodukter

Efter en fødsel har kroppen brug for ekstra kærlighed. Giv en pakke fyldt med produkter til efterfødselspleje, bløde trusser og en skylleflaske til de første toiletbesøg. Det lyder måske lidt praktisk, men tro mig, det er en gave, der vil blive værdsat mere, end du tror. Tag et kig på de lækre produkter fra The Weeks, og supplér evt. med en skylleflaske, efterfødselsbind og et par komfortable trusser.


4. Vaskbare ammeindlæg

Ammeindlæg er et must for de fleste nybagte mødre, men de genanvendelige indlæg er både bedre for miljøet og meget blødere mod huden. De kan vaskes og bruges igen og igen, så mor ikke behøver at bekymre sig om at løbe tør – og det er altså virkelig praktisk midt om natten! Vi forhandler flere forskellige her hos Homeborn. Dem med silke er virkeligt lækre!


5. Færdigretter eller gavekort til måltidskasser

Når baby er her, er der ikke meget tid til at kokkerere. Derfor er færdigretter til fryseren eller måltidskasser en genial gave, der sparer tid og energi. Mor (og far) vil elske at kunne sætte mad på bordet uden at skulle røre en finger i køkkenet. Mad er altid en god gave!


6. Masser af snacks!

Ammete

Lad os ikke glemme snacks! Efter fødslen har mor brug for masser af energi, og snacks er en af de bedste måder at få det på. Giv hende en gavekurv fyldt med chokolade, nødder, citronmåne eller en lækker te der støtter amning – hvad end der kan give hende et boost i løbet af dagen (eller natten!).


7. Gavekort til babyhold

Når baby er født, kan dagene hurtigt begynde at flyde sammen. Et gavekort til et babyhold – som f.eks. babysvømning eller tumletid – er en fantastisk gave, der giver mor og baby mulighed for at komme ud og lave noget sjovt sammen.


8. Afslappende aromaterapi

Når du håndterer mange lugtende bleer i løbet af dagen, er lidt velduftende forkælelse altid velkommen. Et duftlys eller en diffuser med skønne lufte fra æteriske olier som lavendel og sød appelsin kan give hjemmet en afslappende atmosfære og hjælpe både mor og baby med at finde ro.


9. Photoshoot med baby

Få foreviget de første øjeblikke med baby gennem en professionel fotosession. Giv en gave, der skaber minder for livet – en fotoshoot med mor og baby, som hun kan se tilbage på med glæde.


10. Blødt og behageligt tøj

Sidst, men ikke mindst – en gave, der virkelig vil gøre en forskel i hverdagen. Blødt og behageligt tøj, som mor kan slappe af i derhjemme, er altid en sikker vinder. Ammevenligt tøj er især guld værd, når man lige er blevet mor, og tingene skal være både praktiske og komfortable. Det er en gave, der viser, at du tænker på hendes komfort, mens hun navigerer i sit nye liv som mor.

Se vores udvalg af ammevenligt tøj her


Afslutning:

At vælge en gave til en kommende eller nybagt mor handler om at finde noget, der gør en forskel. Hvad enten det er noget praktisk, der gør hverdagen lettere, eller en personlig gave, der viser, at du tænker på hende, vil enhver af disse gaver blive modtaget med stor taknemmelighed. Forkæl mor – hun fortjener det!

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.